top of page
  • Forfatters billedeVores GE

Udlandsture

Opdateret: 8. jan. 2020

Skrevet af Katrine Galsgaard og Cecilie Mathiesen


På Galtrup har vi 2 udlandsture i løbet af året. Hvert år tager vi en tur til Berlin i efteråret og Østrig i foråret.


På Galtrup rejser vi ud af landet 2 gange på et skole år. Første gang tager vi til Berlin, og anden gang tager vi til Østrig. Vi kører med bus begge ture, hvor elevholdet bliver delt i to. Blandet med drenge og piger, hvor vi hygger med kortspil, musik og at sove sammen i en bus. Det skal prøves, før man kan forestille sig det!


“Det gode ved de udlandsture, vi skal på, er sammenholdet. Man får et helt andet forhold til hinanden, og det styrker vores sammenhold.”

I Berlin bor man på 4 mands værelser piger for sig og drenge for sig. Dagene står på forskellige ture. Den første dag i år dernede gik vi i kontaktgrupper rundt i Berlin. Dagen efter var der nogle ting man kunne vælge i mellem. Det var for eksempel Fernsehturm. 3. dag var vi alle sammen ude og se en gammel koncentrationslejr. Den sidste dag, hvor vi kunne komme ud og se noget, var også en dag man kunne vælge selv. Turen er fra søndag til fredag, hvor vi fredag kører hjem mod Danmark igen.



I Østrig boede vi på alt fra 4 mands værelser til 8 mands værelser, selvfølgelig drenge for sig og piger for sig. I Østrig skulle vi ud og stå på ski med det samme. Vi havde dog lige tid til at skifte over til skitøj og så videre med bussen ud til skiliften. Vi stod på ski indtil kl 15 cirka, så 6 timer på ski hver dag cirka. Om aften var der nogle spil i en sal, som skolen havde for sig selv. En af dagene kunne man også stå på skøjter lige ved hotellet. Den sidste dag kunne man komme på en kælketur, hvis man ikke ville fortsætte med at stå på ski.



13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page